Monday, October 17, 2011

Are You In Love ?

Assalamualaikum . Hey Ho Hai :)

macam mana nak mula ye ? well , aku gerenti lah semua orang pernah fall in love kan ? *jadah ape speaking sekerat2 -.-* bahasa melayu nye , jatuh cinta . auww sweet sangat la pulak bunyi nya . hahahaha okay takde orang gelak . dem dem -.-



pernah tak korang rasa TERjatuh hati kat someone yang selama ni korang just anggap dia macam kawan ? sebab korang selesa dengan dia . even kalau korang jatuh tersepak batu pun first thing yang korang fikir , nak kena bagitau dekat abu ni aku jatuh -.- . semua benda yang korang buat semua bagitau kat dia walaupun dia tu takde kena mengena ngan korang , bukan bf / gf korang . kawan je pun . kawan rapat maybe ? tapi dekat kawan rapat yang sama jantina dengan korang pun korang tak cerita pulak semua jadah ni . blablabla -.-

maybe korang rasa benda tu normal . but actually , he is part of your life indeed .

" Boys, if you like her, if she makes you happy, and if you feel like you know her, dont let her go " ~Nicholas Sparks


situasi 1
  • korang kenal two persons at the same time . memule korang memang fikir nak kawan je lah kan , let say korang baru lagi dekat tempat tu tak kisah la tempat keje or tempat belajar . A and B buat korang happy . tapi si B lebih banyak buat korang ketawa terbahak-bahak . bile korang dengan si A , even though si A buat korang ketawa jugak tapi jauh dalam lubuk hati , korang harap kan bagus kalau si A ni macam si B ? yes at this moment , sedarlah bahawa hati korang dah terpikat dekat si B :)
situasi 2
  • that someone nak pegi holiday dengan family dia . korang ni jenis , errr caring maybe ? nak tahu lah dia dah sampai ke belum , dah ade kat mana , seronok ke dia travel ? that someone tu pulak dah cakap yang dia akan call / text korang kalau dia dah sampai but tup tup , one single message bagitau dah sampai pun takde . tapi yang korang ni dah desperate gilaaa kot tunggu call dari dia . phone tak lepas dari tangan , masuk toilet pun bawak phone hoping for his call . yes at this moment , sedarlah bahawa hati korang dah suka dekat someone yang korang kata "kawan" ni :)
situasi 3
  • korang selalu message dia . tapi lately , message pun dah jarang-jarang . call pun kadang-kadang . and for sure lah korang tertunggu-tunggu lah message si dia ni . suddenly bila phone korang bunyi je "alamakk ade message pulakk" , 1 new message , berdebar-debar lah nak tengok dengan harapan nama dia tertera dekat situ but actually , jiran sebelah rumah yang message ajak keluar and korang terus "hmmmmm" . yes at this moment , sedarlah bahawa korang dah tersuka dekat dia :)
situasi 4
  • korang kan selalu message dia dulu , and for sure lah message dia belambak-lambak dalam phone korang . sekarang ? message pun dah jarang . so korang sayang gilaa kot nak erase semua message yang dia hantar tu so that korang boleh baca balik bila korang rasa rindu ke, bosan ke kan . korang nak delete , tapi korang tak tawu kenape jari korang tak boleh nak mark all then delete semua message dia , sayang . hihi yes you are in love :)
situasi 5
  • korang selalu cakap , dia tu kawan je . kawan kawan kawan je . but you can't avoid that "hurt feelings" bile korang tawu die dengan orang lain . korang boleh cakap kite kawan je tapi dalam hati tu cemburu nak gile bole tak . tak sanggup ah tengok die dengan orang lain . haaa you are in love :)
situasi 6
  • while you reading this post , there's someone in your mind . well , you are in love with that someone :P HAHA!


"they say that if you love someone , you should let them go , did they say what to do when they don’t come back ?" well , if they don't come back , its means that we deserve better . but if you love them , why should you let them go ? tell them and hold them in your arms forever .

9 comments:

  1. tapi takde dah . aishh . sedih sedih =.=

    ReplyDelete
  2. styleee....mmg slalu berlaku...huk3...sdeyh nieee

    ReplyDelete
  3. bestnyer kalo ada ase cenggini.. err, gua alone la. tade cinte =.=

    ReplyDelete
  4. kak ruzz : eleh eleh . #foreveralone ahh ? tak pe aten demok ade . haha

    ReplyDelete

Saye Nak Choki-Choki Boleh? ... ♥